27 martie 2020

Retete culinare de sarbatori, la Filiala Baile Felix

        Se apropie sarbatorile de Paste, iar Filiala Baile Felix va recomanda cateva carti culinare in aceasta perioada. Ce si cum si mai ales cat mancam, diete, retete pentru gatit rapid si eficient, in aceasta perioada. 

Christine Zalejski - Retete pentru bebelusi 
Editura Litera, 2018

Christine Zalejski este mama a doi micuti mancaciosi si fondatoarea blogului Cubes & Petits pois, dedicat in exclusivitate alimentatiei, nutritiei si bucatariei pentru bebelusi.
Piure de praz, mancare de pastarnac zdrobit cu carne de vita, crema de piersici, lassi cu caisenumai retete de casa gustoase, care se prepara in maximum 20 de minute!
Aceasta lucrare completa si practica propune:
- o suta de retete rapide si diversificate cu ingrediente de sezon,
- douazeci de meniuri standard, perfect adaptate nevoilor nutritive ale copilului mic.
In plus:
- ustensile indispensabile si alimente de baza pentru organizarea zilnica,
- principiile de baza ale alimentatiei pentru a parcurge cu succes aceasta etapa esentiala in dezvoltarea copilului.
Feluri gustoase care-i trezesc copilului tau bucuria gustului!
Ghid terapeutic naturist si retete de post. Editia a V-a
Editura Polirom, 2012

„Medicamentele naturii” ofera bolnavilor posibilitatea unei vindecari ce elimina riscurile efectelor secundare ale medicamentelor de sinteza. Principiile active din plante, legume, cereale, fructe contribuie la dezintoxicarea corpului, purificarea singelui si intarirea sistemului imunitar, revitalizind intregul organism.
Un adevarat ghid al sanatatii, cartea prezinta virtutile naturopatiei, urmarind in amanunt efectele benefice pentru organism ale unor plante, legume, cereale si fructe ce se gasesc si la noi in tara. In acelasi timp, in structura cartii sint cuprinse peste 500 de retete culinare ce pun in valoare calitatile alimentelor naturale.

Din cuprins:
Compendiu de cereale, condimente, fructe, legume, produse apicole si peste• Afectiuni si tratamente• Retete pentru oameni bolnavi• Retete pentru oameni sanatosi• Combinarea alimentelor pentru o buna digestie

Speranta Anton este autoarea mai multor articole si carti avind ca tema vindecarea prin metode naturiste. De aceeasi autoare, la Editura Polirom au aparut Ghid terapeutic naturist si retete de post (editia I, 2002, editia a II‑a, 2003, editia a III‑a, 2007, editia a IV‑a, 2008, editia a V‑a, 2012) si Retete culinare si sfaturi pentru sanatate (2015).
Tablete de stil de viață
Editura Viață și sănătate, 2011



În lumea de astăzi, oamenii pot face pentru sănătatea lor mai mult decât orice medic, spital sau progres al științei medicale. datele științifice confirmă că deciziile pe care le luăm, oră de oră, zi de zi, determină în mare măsură starea sănătății noastre, bolile de care suferim și, deseori, chiar momentul când vom muri. Din acest motiv, cartea Tablete de stil de viață îl educă, motivează și inspiră pe cel ce o citește să înlocuiască acele deprinderi și obiceiuri ce distrug sănătatea cu un mod de viață care promovează sănătatea.
În cele 52 de tablete de sănătate veți descoperi cauzele și remediile bolilor comune astăzi, precum și o înțelegere clară a modului în care vă puteți trăi viața în așa fel încât să vă bucurați de bunăstare și o sănătate cât mai bună!
Sănătatea nu este totul, dar fără sănătate totul este nimic!



Gina Frincu Maria-Melania - Retete pentru meniurile de sarbatori 
Editura Corint, 2008


Reunind retetele traditionale ale meselor de sarbatoare romanesti si feluri rafinate ale bucatariei internationale, lucrarea de fata le ofera gospodinelor si iubitorilor gastronomiei un repertoriu vast si complet pentru elaborarea meniurilor festive. Explicatiile clare, ingredientele usor de procurat, instrumentarul accesibil, care se gaseste in orice gospodarie, si unitatile de masura traditionale in bucatarie fac accesibile nu doar mancarurile pregatite "ca la mama acasa", ci si retetele spectaculoase cu care isi va impresiona oaspetii o gazda perfecta.


Mihaela Bilic – Sanatatea are gust. Ghid pentru slabit
Editura Curtea veche, 2015


Sanatatea are gust e acum mai usor de citit, mai accesibila, mai prietenoasa. Din cartea mare si complexa pe care o stiti, au rezultat trei ghiduri: pentru slabit, pentru familie si pentru oameni activi. Acestea contin, pe langa informatiile deja existente, capitole noi si sfaturi practice care sa va ajute sa faceti din mancare un sprijin, un aliat, o sursa de sanatate.
Ghidul pentru slabit este primul din aceasta serie si va ofera o metoda originala de a scapa de obsesia dietelor si a kilogramelor in plus: psihonutritia. Instrumentul de lucru pe care vi l propun este un jurnal emotionalo alimentar, cu ajutorul caruia sa identificati rolul pe care mancarea il are in viata voastra, astfel incat sa reusiti sa slabiti mancand orice… dar cu masura!



Retete pentru copii 3 ingrediente, 15 minute
Editura RAO, 2016


O colectie de retete simple, care ii vor da gata chiar si pe cei mai mofturosi copii.
Toate preparatele care apar in aceasta carte au fost testate pe prichindei cu varste mai mici de 10 ani, care s-au declarat incantati de ouale Mimoza roz, dar si de savuroasele macarons cu ciuperci si somon sau rulouri de primavara
cu creveti. In plus, parintii care stau prost la capitolul timp sau imaginatie vor beneficia de sfaturi utile, pentru a putea pregati rapid adevarate banchete somptuoase pentru micutii lor.
Daca va este pofta si de altceva decat de pui fript, va propunem 55 de retete care pot fi preparate cu un minimum de ingrediente si intr-un timp foarte scurt, cu produse proaspete care vor imbogati carnea de pui cu arome specifice
fiecarui anotimp. Iarna, puiul va fi glasat cu miere si insotit de castane, prune uscate sau varza murata. Primavara, il veti regasi alaturi de mazare proaspata, spanac sau mango. Vara, tarhonul si busuiocul, usturoiul si rosiile vor prelua stafeta in turneul savorilor. Toamna, ciupercile si strugurii vor naste alte gusturi deosebite.
In lumea intreaga, retetele pe baza de carne de pui sunt deja clasice. Puiul poate fi gatit in sos, poate fi fript, fiert, gatit intreg sau bucati.



Totul despre corpul uman
Editura Litera, 2019

Cel mai simplu si cuprinzator ghid ilustrat despre corpul uman

O masina, un aspirator, un joc video vin cu instructiuni de folosire. Noi... nu. Asa ca iata solutia – manualul tau personal de instructiuni, care nu ar trebui sa-i lipseaca nimanui.
Ce ne spune ca ne e foame? De ce simtim o gheara in stomac cand suntem nervosi? De ce functioneaza prost trupul nostru, dandu-ne indigestii, dureri de cap sau alergii?

Cu ilustratii clare, usor de inteles, si cu informatiii fascinante, Totul despre corpul uman explica tot ce trebuie sa stim despre procesele care ne tin in viata si ne fac fiintele cele mai evaluate de pe Pamant. 

Totul despre ce mancam 
Editura Litera, 2018

Cel mai simplu ghid ilustrat despre diete si nutritie editat vreodata.
Exista diete perfecte? Trebuie sa bem opt pahare de apa pe zi? Ce este glutenul si de ce il evita atata lume?
Mass-media prezinta mereu noi descoperiri si sfaturi de ultima ora despre ce mancam si ce bem, dar exista vreo baza stiintifica pentru toate aceste informatii?
Cu ilustratii clare, usor de inteles si informatii fascinante, Totul despre ce mancam explica intregul proces, de la cum se produce mancarea pana la efectele pe care le are asupra organismului.

Marilyn Glenville - Cartea sanatatii femeii 
Editura ALL, 2011
In Cartea sanatatii femeii veti descoperi:


- cum sa fiti sanatoasa si sa va mentineti sanatatea intr-un mod natural;
- cum sa incetiniti procesul de imbatranire;
- cum sa intelegeti beneficiile alimentatiei, ale stilului de viata si ale terapiilor complementare asupra sanatatii, prosperitatii si vitalitatii;
- cum sa preveniti aparitia problemelor si sa stopati revenirea acestora;
- cum sa va influentati fertilitatea si sa aveti o sarcina si o nastere in siguranta si normale;
- cum sa invingeti sindromul premenstrual, sindromul ovarului polichistic, menopauza, endometrioza, fibromul uterin, cistita, candidoza si multe alte afectiuni feminine;
- cum sa alegeti cel mai bun tratament pentru dumneavoastra– medicamente, interventii chirurgicale, terapii naturale sau o combinatie a acestora.


„Daca femeile ar trebui sa cumpere o singura carte despre sanatatea lor, atunci aceasta ar trebui sa fie.”  Dr. Yehudi Gordon

Robert H. Pantell, James F. Fries, Donald M. Vickery - Ai grija de copilul tau. Editia a VII-a
Editura ALL, 2009



Un ghid ilustrat pentru parinti despre ingrijirea medicala completa a copilului.
Peste 1, 7 milioane de exemplare vandute  - Carte castigatoare a American Medical Writers Association Book Award
Aceasta lucrare cuprinde descrierea a peste 100 de probleme de sanatate si simptome, fiind in acelasi timp usor de folosit, chiar si in situatii de criza. Cauta pur si simplu un simptom si vei gasi o explicatie completa a cauzelor probabile, cat de serioasa este problema si cum poti ameliora cat mai repede simptomele copilului inca de acasa. Pe langa abordarea celor mai frecvent intalnite accidentari, alergii, boli ale copilariei si grijilor de zi cu zi, acest volum recent extins si actualizat iti ofera cele mai recente informatii disponibile despre probleme de sanatate, inclusiv ceea ce ai nevoie sa stii in legatura cu:
  • vaccinarea copilului;        
  • folosirea unor medicamente cum ar fi antidepresivele si medicatia pentru sindromul deficitului de atentie cu hiperactivitate la copii;       
  • obezitatea la copii si mentinerea unei greutati sanatoase;        
  • cele mai recente descoperiri stiintifice, de la testele genetice la bancile de organe.
Aflata la editia a VII-a, cartea este foarte practica si foarte bine realizata, complet revizuita si actualizata cu tot ceea ce este nou in domeniu.





 






 



Șezătoare în martie

  Cu frecvență bilunară continuă și Șezătoarea de la bibliotecă, ultima întâlnire a fost în data de 28.03 de la ora 17. Chiar dacă bibliotec...

Wikipedia

Rezultatele căutării