11 martie 2020

Vatra Romaneasca


Marţi, 10 martie, în Amfiteatrul Bibliotecii Judeţeane „Gheorghe Şincai”, a avut loc aniversarea a 30 de ani de la înfiinţarea Filialei Bihor a Uniunii Vatra Românească. În a doua parte a evenimentului, colegul nostru de la Petroșani, bibliotecarul Avram Iancu a lansat volumul „Schimbarea eşti tu!”.


Filiala Bihor a Uniunii Vatra Românească a luat naştere în data de 1 martie 1990, fiind a treia din ţară după Târgu Mureş şi Cluj şi a avut drept obiectiv lupta împotriva celor „care atentau la integritatea şi unitatea statului”.

Evenimentul a debutat cu un moment de rugăciune rostit de preotul Vasile Sabău în memoria membrilor şi simpatizanţilor care nu mai sunt printre noi. Preotul a subliniat însemnătatea unei asociații care să țină mereu în atenția românilor „vatra” satului natal şi a casei părinteşti.


Despre activitatea Filialei de-a lungul celor 30 de ani a vorbit prof. Ioan Laza.
Dintre activitățile enumerate am reținut donaţiile de carte prin care au fost îmbogățite biblioteci românești din afara țării. Peste 30.000 de volume de carte românească au ajuns în Republica Moldova, şi peste 3.000 de volume au ajuns la românii din Gyula.

În cadrul evenimentului s-au acordat diplome și plachete aniversare.


Dr. Constantin Moșincat, a lansat broșura aniversară Vatra românească de la Alba Iulia la Trianon.



























































Animalele prietenoase la Filiala Decebal

Joi, 21 martie 2024, am pus în "vitrină" a doua expoziție din acest an, formată din nouă desene realizate de copiii de la Grădiniț...

Wikipedia

Rezultatele căutării