11 martie 2020

”Schimbarea ești tu” lansare de carte



Marţi, 10 martie, în Amfiteatrul Bibliotecii Judeţeane „Gheorghe Şincai”, a avut loc aniversarea a 30 de ani de la înfiinţarea Filialei Bihor a Uniunii Vatra Românească. În a doua parte a evenimentului, colegul nostru de la Petroșani, bibliotecarul Avram Iancu, invitat al Uniunii Vatra Românească a lansat volumul „Schimbarea eşti tu!”.


Avram Iancu este  primul român care  a traversat  înot,  Canalul Mânecii, în anul 2016, neutilizând costumul de neopren.
Bibliotecar fiind, a găsit pe rafturi volumul  „Înotul, pe înţelesul tuturor”, de unde a fost inspirat de  povestea soldatului francez capturat în bătălia de la Waterloo, care, pentru a nu ajunge prizonier în Anglia,  traversează înot Canalul Mânecii.  Performanţa a fost repetată în 24 august 1875 de căpitanul de marină Matthew Webb și până în 1927 de  alţi 20 de sportivi.  În acestă listă nu figura nici un sportiv român.
În anul 2016, Avram Iancu, devine primul  român care, la a patra încercare,  a reuşit să traverseze înot Canalul Mânecii , în 17 ore şi 56 de minute.

Avram Iancu este primul om din lume care a parcurs înot Dunărea de la izvoare la Marea Neagră, fără a purta costum de protecție.
Traversarea Mării Negre până la Istambul a făcut-o în anul centenar, 2018, în cinstea  Brâncovenilor și a sacrificiului lor pentru creștinătate.
Toate aceste provocări  vorbesc  despre pasiune, perseverență , curaj, despre libertate,  riscuri, performanță și demnitatea de a fi român.  Autorul este convins ca Dumnezeu este alături de cei care îndrăznesc să își descopere și să lupte pentru pasiunea lor. Fiecare dintre noi  are un  dar  care îl face unic și care pus în practică  poate aduce o schimbare în lume.

Avram Iancu a vorbit despre echipa lui de sprijin fără de care nu ar fi reușit să facă nimic.

Prin acestă carte , experiența se întoarce în bibliotecă , acolo de unde a plecat.
















Poză de familie


















                                                               







                                                                                                               

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării