13 octombrie 2010

Biblioteci aditionale- lansare Biblionet la Alesd

Prima deschidere festivă din seria a doua de biblioteci partenere a proiectului Biblionet în Bihor a avut loc la Aleșd.
Existența tehnologiei în bibliotecă nu era o noutate, pentru bibliotecarele Ardelean Georgeta, Urs Tamara, Silvia Kosa și Denisa Alb evenimentul, a fost doar un prilej de întâlnire între prietenii bibliotecii din Aleșd.

Domnul Primar , Zeno Ţipţer, doamna secretară Nicoleta Lauran, doamna directoare Lia Antonescu de la Col. tehnic Alex. Roman, dir. adj . Tatiana Moţ, de la Şc. Constantin Şerban, d-na profesoară Olimpia Pusztai ,și voluntarul din comunitate doamna Connie Goddard, au vorbit despre bibliotecă, carte , tehnologie, comunitate în cuvinte simple, spontane.

Studenta Paula Blaj ne-a făcut o RecomandareCititul nu dauneaza grav sanatatii, poate fi consumat in cantitati mici sau mari, de catre minori sau majori…. cu posibile efecte secundare, depinde de calitatea si autorul consumat. Se recomanda insa atentie in selectie si precautie in critica… preferabil ar fi sa urmariti din timp reducerile, sunt din ce in ce mai rare si mai putin ieftine … Nu este indicat insa sa faceti pauze mari in timpul folosirii tratementului de “lectura“, acest lucru reduce dependenta de cultura….si da!!! dăuneaza grav sanatatii ( deja in pericol ) sociale…

D-na doctor Anne Marie Sadler , conduce Casa de copii Kajanto Maria, ne-a impartasit opiniile ei referitoare la carte și cum încearcă să sădească în sufletul copiilor abandonați dragostea de lectură.
Bibliotecare din zonă , de la Măgeşti-Boitoș Florentina şi Aștileu - Bogdan Nicoleta au fost prezente la eveniment.

O fostă profesoară acum pensionară îmi spunea după eveniment: ”Vă felicit pentru ce ați reușit să realizați.Lucrurile în România merg așa cum merg pentru că prea puțini oameni pun suflet în ceea ce fac. Sunt mulțumită sa văd că sunt generații tinere care lucrează cu entuziasm intr-un domeniu atât de puțin apreciat”

Din partea bibliotecii județene ”Gheorghe Șincai” a fost prezentă echipa de proiect Biblionet.Iar din partea IREX Romania au fost prezenți coordonatorii regionali Daniel Pop și Nicu Vâț.

Galerie foto.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Care este parerea ta?

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării