20 octombrie 2010

Conferința Naţională a ANBPR -Biblioteca publică și dezvoltarea comunitară

Cea de-a XXI-a ediție a Conferinței ANBPR se va desfăşura în intervalul 21-23 Octombrie a.c., la Hotel Classic Inn din Brașov. Evenimentul, organizat de Asociație, în parteneriat cu Biblioteca Județeană „George Barițiu” Brașov, cu Consiliul Județean Brașov și Fundaţia IREX România, va aduce în dezbatere rolul bibliotecii publice în dezvoltarea comunității.

Conferința ANBPR va reuni bibliotecari din toate filialele Asociaţiei, personalități din domeniului biblioteconomiei, din ţară şi din străinătate, oficialități locale, reprezentanți ai mediului de business, precum și parteneri și colaboratori ai Asociației din zona ONG.


În noul context socio-economic, bibliotecile publice din România pun la dispoziţia comunităţii, personal specializat, condiţii şi instrumente care susţin în mod real tranziția dinspre tradiție spre inovație. Diversificarea serviciilor, perfecționarea profesională a bibliotecarilor și conectarea bibliotecilor la tehnologie, prin intermediul Programului Biblionet, transformă bibliotecile publice în centre de dezvoltare comunitară și de acces public la informație, accesibil tuturor categoriilor de public.


„Biblioteca publică a trecut într-o nouă etapă de dezvoltare. Cu ajutorul tehnologiei moderne, instituția bibliotecii este, astăzi, capabilă să se pună în serviciul publicului mai bine decât a făcut-o până acum. Livrarea de servicii de calitate, existența unei infrastructuri IT&C adecvate și bibliotecari instruiți – iată proiecția bibliotecii așa cum o reclamă societatea contemporană”, a declarat Doina Popa, Președinte al ANBPR.
Biblioteca viitorului trebuie să fie accesibilă, atractivă și activă social, iar bibliotecarul trebuie să devină, înainte de toate, un intermediar care facilitează accesul la cunoaștere și informare.

„Pentru ca acest deziderat să devină tangibil este nevoie de o strategie naţională care să orienteze reforma în biblioteci. Biblioteca trebuie să dobândească rolul de catalizator la nivelul comunității, iar ANBPR va pleda şi susţine această cauză în demersurile pe care le va întreprinde”, a adăugat Doina Popa.

 Cristina Iliescu
Asistent Director
ANBPR
email: anbpr_ro@yahoo.com

_____________________________________________________________________

Din partea Bibliotecii Judetene ”Gheorghe Sincai” Bihor participă doamna director, prof.Ligia Mirisan  si  Delia Pantea, presedintele filialei Bihor, membru a ETF .

Vom face zilnic un mic rezumat al zilelor de lucru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Care este parerea ta?

Programul Sezătorii

               Vă așteptăm la  Biblioteca Județeană"Gheorghe Șincai"                                   Strada Armatei Române nr. 1...

Wikipedia

Rezultatele căutării