13 octombrie 2010

Toamna oradeană literară- 2- Ziua Municipiului Oradea

Municipalitatea a sărbătorit  în 12 octombrie, Ziua Municipiului Oradea. Cu această ocazie, în sala „Traian Moşoiu" a Primăriei a avut loc o şedinţă festivă a Consiliului Local, la care au participat consilierii locali, conducerea Primăriei, precum şi numeroşi invitaţi.
În deschiderea evenimentului, primarul Ilie Bolojan a vorbit despre semnificaţia Zilei Oradiei: „Ziua de 12 octombrie este o zi în care ne gândim cu recunoştinţă la cei care au făcut ceva pentru acest oraş, de la care învăţăm şi azi lecţii de istorie. Ne gândim cu recunoştinţă la faptele regelui Ferdinand sau ale prim-ministrului Ionel Brătianu. Oamenii care au realizat proiecte importante vor rămâne mereu în istoria comunităţii, prin curajul lor de a lua decizii corecte pentru comunitatea lor şi prin responsabilitatea pe care şi-au asumat-o". Despre însemnătatea zilei de 12 octombrie au mai vorbit d-na Cornelia Românaşu, muzeograf la Casa Memorială Aurel Lazăr şi conf. univ. dr. Gabriel Moisa, de la Universitatea Oradea.



 Biblioteca județeană ”Gheorghe Șincai ” din Oradea a fost implicată în mai multe activități care s-au desfășurat pe parcursul zilei:



Pot fi trecute în revistă imagini de arhiva din timpul  construcției Teatrului de Stat, a clădirii Primăriei,se pot vedea poduri peste Crișul Repede ce mai există doar în memoria peliculei fotografice precum  și alte imagini.

  Împreună cu Asociaţia Kiwanis Oradea, Biblioteca este partener şi donator de carte pentru proiectul de lectură stradală "Hai citeşte cu mine!", iniţiat de elevi de la Colegiul Naţional "E. Gojdu". Acesta s-a desfăşurat , între orele 14.00-15.00, în faţa Librăriei Humanitas, de pe strada Republicii. Câţiva elevi de la Colegiul Naţional „Emanuil Gojdu”, coordonaţi de profesoarele Dana Puşcaşiu şi Carmen Polman, s-au adunat în faţa librăriei Humanitas şi au citit, împreună cu trecătorii, pasaje din cărţi. Organizatorii şi-au propus ca astfel să încurajeze tinerii să citească.
Evenimentul a făcut parte din proiectul „Împreună sărbătorim excelenţa
”.

Animalele prietenoase la Filiala Decebal

Joi, 21 martie 2024, am pus în "vitrină" a doua expoziție din acest an, formată din nouă desene realizate de copiii de la Grădiniț...

Wikipedia

Rezultatele căutării