4 octombrie 2010

Clubul curioşilor- club de vacanţă

În cursul verii 2010, biblioteca Iosia a contiunat activităţile de club devenite deja tradiţie.
Părinţii îşi aduceau copii de 6, 7 ani - dimineaţa în filială şi până işi făceau drumurile la magazine sau prin oraş copiii rămâneau în compania cărţilor şi a bibliotecarelor.

Deja obişnuitele cluburi de lectură au fost completate cu  un nou joc puzzle nou   mini-patience-puzzle- primit donaţie; din cărţi de joc , au construit machetele Colosseumului şi a Turnului Eiffel. In carti au cautat şi alte cladiri care se pretează la astfel de construcţii. Ore întregi au stat pe jos, pe mochetă,  construind ...
In afara activităţilor copiii şi-au impărtăşit  impresiile de vacanţă. Cum s-au întors  din Grecia (Vanessa şi Alex ) au venit să povestească aventurile pe acele meleaguri, Adrian  şi Dumitra au fost în Spania au  venit să se laude cu ce au învăţat: cuvinte în spaniolă, obiceiuri şi locuri interesante pe care le-au văzut.
Unii copii   au imortalizat- impresiile de vacanţă  în desene  montate în expoziţii.

Copii care au schimbat ciclul primar cu cel gimnazial, au venit să se sfătuiască şi să îşi exprime temerile relativ la noile clase în care vor intra în septembrie.

Clubul curioşilor a căutat să răspundă la multe din întrebările pe care copii şi le pun .  Au căutat pe net Madagascarul ( curiozitatea le-a fost stârnită de desenul animat cu acelaşi nume)
Alte zone geografice pe care desenele animate le-au adus în atenţia lor au fost căutate şi discutate în cărţi şi pe net.
Au mai căutat pe net imagini ale locurilor vizitate şi cu această ocazie le-au prezentat şi bibliotecarelor şi celorlalţi copii prezenţi.
Singurul calculator din bibliotecă a fost foarte solicitat această vară.

10 copii se pegătesc pentru maratonul lecturii , concursul secţiei de copii.

Cei mai activi copii  au fost premiaţi cu ursuleţi panda de pluş  .
Cititorii lui Harry Potter au fost premiaţi cu câte o insignă.(foto)

Noi bibliotecarele din Ioşia suntem şi prietene şi sfătuitoare pentru toţi copiii din cartier.Acum a venit toamna şi reluăm parteneriatele cu toate şcolile şi grădiniţele din zonă.La noi nu există momente de inactivitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Care este parerea ta?

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării