11 octombrie 2010

Cărțile ferestre în ziduri- la final

La finele lunii aprilie, în săptămâna bibliotecilor, deputatul Sorin Ioan Roman a demarat o campanie de strângere de carte pentru bibliotecile comunale din localităţile Colegiului Uninominal nr. 6 (Salonta-Tinca).
Proiectul se numea Cartile ferestre in ziduri , iar Biblioteca Judeţeana "Gheorghe Şincai" din Oradea a fost partener, oferind asistență de specialitate în sortarea  și pregătirea cărților pentru destinatari. 



Săptămâna trecută, a avut loc livrarea , joi fiind transportate cărţile pentru comunele Mădăras, Sânnicolau Român, Toboliu, Nojorid, Gepiu, Cefa, în vreme ce vineri au fost predate cărţile bibliotecilor din Ciumeghiu, Avram Iancu, Batăr, Tulca, Tinca, Salonta.
Comunele care au beneficiat de cele mai multe volume au fost Gepiu şi Toboliu, comune ce nu au încă bibliotecă comunală. Acestea au primit peste 500 de volume şi asigurări din partea conducerii Bibliotecii Judeţene că vor avea tot sprijinul instituţiei pentru realizarea unei biblioteci comunale. Celelalte biblioteci comunale au primit peste 100 de volume în limba română şi aproximativ 50 în maghiară (la comunele cu etnici maghiari) singura bibliotecă comunală care nu a primit donaţii fiind cea din Girişu de Criş, unde biblioteca comunală nu mai este funcţională de puţin timp după o hotărâre a Consiliului Local.

 Sorin Roman  a declarat "Mă bucur că pot face ceva pentru comunitatea pe care o reprezint, dar sper ca acest mic pas al meu să fie începutul unui marş colectiv şi cei care au posibilităţi materiale să conştientizeze importanţa culturii şi să vină în sprijinul bibliotecilor comunale. Ţin să mulţumesc celor care au donat cărţi în cadrul acestei campanii. Sper ca această acţiune să constituie un început de drum şi să vedem tot mai mulţi oameni sprijinind cultura, sper să conştientizăm că una dintre cele mai mari probleme ale unei perioade de criză este abandonarea culturii, să depăşim momentul şi să contribuim la reglarea acestui aspect".

Preluat din ziarul Crisana

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Care este parerea ta?

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării