9 octombrie 2010

Clubul de lectură...

În ultimele săptămâni pe canalul HBO rulează un film simpatic, Clubul de lectură Jane Austen. 
Fiind în legătură cu o scriitoare cunoscută şi apreciată mi-a atras atenţia şi m-am întrebat de ce nu putem şi noi în biblioteci organiza astfel de minicluburi de lectură pentru adulţi.
Cu copiii lucrăm relativ uşor , ei vin, sunt entuziaşti, ne molipsesc cu zâmbetul şi optimismul lor. Adulţii vin şi pleacă rapid din bibliotecă după ce şi-au găsit cărţile şi le-au împrumutat. Poate câteodată ar împărtăşi din impresiile lăsate de lecturi dar nu au cu cine.

Modul de organizare a clubului era următorul.Tot grupul citeşte fiecare volum al autorului. La fiecare 2 săptămâni se discută un volum , fiecare asumându-şi să prezinte un titlu ales la început .Toată lumea participă la discuţii, fiecare e liber să prezinte volumul aşa cum l-a perceput iar ceilalţi aduc punctele lor de vedere.

Se pretează orice gen literar, selecţia putând fi făcută pe gen sau pe autor.Se pot alege atâtea titluri câţi participanţi sunt în aşa fel încât fiecare să prezinte o carte.Fiecare îşi alege titlul pe care să îl prezinte sau se alege alt mod de repartizare, chiar prin tragere la sorţi .
Bibliotecarul poate face parte din grupul de lectură  sau îl poate găzdui.
Se poate organiza chiar electronic- pe reţele de socializare gen facebook sau în grupuri yahoo.

Eu mi-aş dori, acum toamna, să fac parte din clubul de lectură  Henriette Yvonne Sthal .
Mai este cineva interesat? Aveţi alte propuneri?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Care este parerea ta?

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării