28 iunie 2021

* CULEGĂTOR DE PRAF DE STELE *

   

INVITATIE

 Cu ocazia lansării volumului intitulat * CULEGĂTOR DE PRAF DE STELE *

 - autor Miorita Săteanu-

Vă rugăm să ne onorați cu prezenta - Luni 28 IUNIE 2021 orele 17,00 la sediul Protopopiatului Episcopiei Ortodoxe Române – str. Roman Ciorogariu nr 10

 A sosit vremea ca să  ofer comunității   volumul  in care este prezentată intervenția mea la lansarea cărților, poetilor din Bihor si diaspora 


 Vă mulțumim anticipat pentru participare



Miorita Sateanu
Hortenzia Belicciu (94 de ani)
Pascu Balaci
 

Ștefan Avram- editor 

La sfîrșitul evenimentului au recitat Maria Elvira Vancea – , Ioana Percup-  Hetes Pascu si Aurel Horgoș , poezii dedicate doamnei culegătoare de stele.

In sală- Nona Herdean, Octavia Vesa, Florian Chelu, Constantin Mosincat, si alti autori a caror recenzii se regăsesc în carte .


Stele, dar nu praf
Publicat în 30/06/2021 de Mosincat Constantin

Cea mai recentă carte semnată de Miorița Săteanu mi-a trezit frumoase sentimente, precum cu un deceniu în urmă, când a stat „De vorbă cu stelele”, cavalerul de pe Criș, ajuns pe mal de ocean, George Roca. Dacă George ne-a amintit de români celebrii, rătăcitori prin lume, ca stelele pe cer, doamna Miorița ne dăruiește și împărtășește cu noi, toată a sa considerație și bucurie, pusă în „scânteile luminoase”, revărsate în constelația valorilor feminine (și nu numai) bihorene pe care le postează astfel direct în  Panteonul Cultural local.

După cum trecutul ni-l reconstituim din cioburile, pe care le ocrotește cu grijă pământul, din care Înălțăm, precum cu Tăblițele de la Tărtăria, Întâietatea strămoșilor în Arta Scrisului și Socotitului, la fel și în viitor, din visul, încă nevisat,  Poeți se vor naște, precum odată Eminescu (botezat de Vulcan) cu strălucire de LUCEAFĂR, și poate că vor împodobi, în viitor, zile frumoase, acoperindu-le cu „praf de stele”.

Cine o cunoaște, cine a fost în preajma Dumneaei, îmi va da dreptate: o MÂNĂ de Om, o inimă generoasă, o spadasină de frunte mereu „în gardă” cu o replică fină, elegantă, pilduitoare. Cuvintele Dumneaei mângăie, îndeamnă și încurajează răzbaterea prin drumurile și cărările strâmte, ori anevoioasele suișuri ale vieții.


Crisana Loredana Ionaş




Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării