20 decembrie 2010

AM PORNIT CU COLINDATU`…


  Iată că a sosit şi anotimpul nostru preferat IARNA, cu zăpada mult aşteptată şi cu cele mai frumoase sărbători ale anului.

Odată cu intrarea în postul Crăciunului, membrii Ansamblului folcloric „Cununiţa”, sub îndrumarea mea şi a d-lui instructor Mircea Dărăban, au început pregătirile pentru spectacolul de colinde.

La întâlnirile noastre, pe lângă pregătirea programului de datini şi obiceiuri de iarnă şi a colindelor, au confecţionat diferite podoabe şi au colorat desene specifice Crăciunului, pe care le-am folosit pentru decorarea sălii şi holului bibliotecii şi a sălii Căminului Cultural.




Şi iată că a sosit şi ziua de 14 decembrie, ziua în care „Am pornit cu colindatu'/ Şi de-a lungu şi de-a latu/ La bogaţi şi la săraci/ Că toţi oamenii ni-s dragi”. Spectacolul s-a desfăşurat la Căminul Cultural din Mădăras. Alături de Conducerea Primăriei Mădăras şi de consilierii locali au participat părinţi, cadre didactice şi câţiva iubitori de folclor.

Au colindat, au alduit colacu' şi pălinca, au jucat capra şi la sfârşit au prezentat un joc de pe Valea Barcăului şi unul de pe Valea Crişului Repede.

Prin grija Primăriei şi a Consiliului Local moşul i-a răsplătit cu daruri iar ei l-au luat şi pe el la joc, joc în care au intrat şi unii dintre spectatori.

Bibliotecară

Marinela Aristan

Un comentariu:

  1. Pentru cine nu stie, a "aldui colacu"
    inseamna a binecuvanta colacu.

    Arhaismele si regionalismele din ardeal sunt foarte multe si foarte "colorate".

    RăspundețiȘtergere

Care este parerea ta?

Animalele prietenoase la Filiala Decebal

Joi, 21 martie 2024, am pus în "vitrină" a doua expoziție din acest an, formată din nouă desene realizate de copiii de la Grădiniț...

Wikipedia

Rezultatele căutării