10 decembrie 2010

Peregrinul si umbra

Am asitat la o dubla lansare de carte joi, 9 decembrie 2010, în Aula Magna a Facultăţii de Teologie Greco-Catolică din Oradea,  : „Peregrinul şi Umbra”, scrisă de prof. univ. Blaga Mihoc, şi „Iosif Papp-Szilágyi (1813-1873), un ierarh iluminist”, scrisă de pr. dr. Adrian-Vasile Podar.
 Lansare de carte la Seminarul Teologic din Oradea
 Lansarea a avut loc in prezenţa P.S. Virgil Bercea .

Prezentarea  cartii  „Peregrinul şi Umbra”, a fost realizată de scriitorul şi jurnalistul Florin Ardelean. Autorul, dl Blaga Mihoc este profesor universitar şi cercetător ştiinţific în cadrul Muzeului Ţării Crişurilor,  a  publicat in  ultimii 20 de ani 14 cărţi de istorie .

În acest volum, putem parcurge o  biografie emotionanta care evoca  momente şi personaje din Beiuşul natal, din Clujul academic si din orase in care destinul i-a purtat pasii. Cartea este  o frescă subiectivă a ultimilor 60 de ani, fiind scrisă de  un fin observator al oamenilor şi faptelor pe langa care a trecut, daruit cu har de povestitor. Cum spunea dl. Ardelean  la sfarsitul prezentarii Peregrinul isi merita umbra.


Colegul meu Mihes Florin,  a citit intrega carte si o prezinta mai jos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Care este parerea ta?

Animalele prietenoase la Filiala Decebal

Joi, 21 martie 2024, am pus în "vitrină" a doua expoziție din acest an, formată din nouă desene realizate de copiii de la Grădiniț...

Wikipedia

Rezultatele căutării