25 mai 2019

Lecturi de weekend 109


Prizonierul, titlul original THE SLAVE: A SPIRITUAL MANIFESTO FOR A BETTER WAY OF LIFE,

Autor: Anand Dilvar
An aparitie: 2019 la editura Lifestyle
Recenzie preluata de pe carte :



De la Alchimistul, nu a mai existat o lucrare spirituală care să captiveze cu mesajul ei puternic oameni din toate culturile şi care să fi ajuns un fenomen editorial mondial, incluzând 28 de ţări şi 24 de limbi.
Aflat într-o stare vegetativă în urma unui accident groaznic care i-a paralizat întreg corpul, naratorul, deşi conştient, nu poate să comunice cu cei din jurul lui, asistând neputincios la ceea ce i se întâmplă. Izolat de familie şi prieteni, el începe o conversaţie interioară cu ghidul său spiritual, conversaţie care îl poartă într-o călătorie a descoperirii de sine, trecându-l printr-o experienţă în pragul morţii şi ajungând în cele din urmă la o nouă stare a conştiinţei şi la o înţelegere a sinelui său profund.
Prin intermediul protagonistului acestei poveşti, învăţătorul spiritual Anand Dilvar dezvăluie modul în care putem depăşi sentimentul de vină, rănile din trecut şi cum putem ierta, pentru a înţelege adevăratul sens al iubirii şi pentru a descoperi scopul real al vieţii noastre pe Pământ.


O carte profunda, care are puterea de a schimba vieti, menita sa ne cutremure si sa ne trezeasca, Prizonierul se adreseaza celor curajosi, capabili sa-si puna la indoiala propriile convingeri fara teama de consecinte. Fascinatia de o viata a lui Anand Dilvar pentru filosofiile si tehnicile vechi si noi ale dezvoltarii umane l-a purtat in peste optsprezece tari, unde s-a intalnit cu invatatori spirituali in comunitatile lor. Adept al invataturilor lui Osho, a infiintat Vision Quest Centre in Valle Bravo din Mexic, un loc vizitat de oameni din toata lumea si unde, de peste cincisprezece ani, autorul desfasoara conferinte, seminare si tabere de meditatie. In Mexic, unde Prizonierul a fost adoptat ca text de studiu in universitati, autorul este invitat cu regularitate la radio si TV, pentru a vorbi despre abordarea sa privind ceea ce numeste o Revolutie in Constiinta.


Cei mai multi oameni cad in capcana asta stupida de a acumula din ce in ce mai mult. Unii acumuleaza averi si proprietati, altii, cunostinte si titluri. Sunt paralizati de teama de a nu fi saraci, de ce spun ceilalti despre ei, de a nu fi o persoana de valoare. Nu inteleg ca nu ceea ce au ii face valorosi, ci ceea ce sunt. - Anand Dilvar


Observatie de cititor- cartea nu trece examenul timpului , intr-un an s-a sters complet din memorie.

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării