27 mai 2019

Școala Altfel la filiala Dacia




            Filiala noastră și-a deschis azi larg ușile pentru copii clasei I C de la școala generală nr. 16, însoțiți de doamna învățătoare Anamaria Badea.
             Fiind o săptămână mai specială, copiii au ocazia să facă ceva diferit față de o zi normală de școală. Au venit cuminți și curioși, interesați de carte și de multele informații pe care aceasta le poate oferi.  I-am invitat să vină cu părinții pentru a-și face abonament la Biblioteca Județeană și le-am prezentat câteva dintre cărțile mai noi. Ei sunt foarte interesați de lucrul manual și având firi creative, s-au lipit de cărțile pe care le avem de de editura Casa și în care au văzut cum se pot decora ouă de Paște, confecționa mărgele sau cum se poate lucra origami.
             Dinozaurii, animalele și insectele rămân un domeniu de mare interes. Nu au fost ocolite nici poveștile (cu prințese, desigur). Am făcut și un mic tur al bibliotecii pentru a vedea cum sunt aranjate cărțile și au fost uimiți de volumul mare de carte. Au pus întrebări și au așteptat cuminți răspunsurile.         Copiii ne-au adus și câteva dintre lucrările lor de primăvară care se vor transforma într-o frumoasă expoziție în incinta filialei noastre, pentru a putea fi admirate și de restul cititorilor noștri.
               Îi așteptăm cu drag ori de câte ori doresc să revină.












Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării