11 martie 2019

De 8 martie la Casa Frentiu



La Centrul Rezidenţial „Casa Frenţiu”, ziua   de 8 Martie a fost celebrată prin prezenţa unui grup de elevi de clasa a 8-a de la Liceul greco-catolic „Iuliu Maniu”, condus de doamna profesoară Ioana Ciupleu, care au dăruit cu mare drag flori şi îmbrăţişări, cel mai frumos cadou pentru doamne.
În continuarea zilei, doamna Mioriţa Săteanu, Preşedinte onorific al Uniunii Femeilor Bihor Oradea a prezentat semnificaţia zilei de 8 Martie în cadrul unui mic spectacol susţinut de un grup de voluntari vârstnici care au drept pasiune, exercitată în timpul liber, poezia şi muzica. Domnul Ioan Flueraş, coordonatorul Corului „General Traian Moşoiu”, a cântat la acordeon câteva şlagăre româneşti, fiind acompaniat vocal şi de doamnele din centru. 

Din partea Bibliotecii Judeţene „Gheorghe Şincai” am primit o donaţie de carte susţinută de doamnele Pantea Delia, şefa Serviciului Metodic şi Îndrumare a Filialelor şi Blaga Lilia, bibliotecar la Filiala Dacia, iar pe viitor sperăm într-un parteneriat care să cuprindă câteva activităţi de ocupare a timpului liber. Momentul artistic a fost încununat de recitarea unor poezii din volumele proprii ale poeţilor Ioana Precup, prof. Aurel Horgoş, Leontina Costruţ, prof. Maria Elvira Vancea.
 Au mai fost recitate poezii din poetul Vasile Alecsandri de către Aneta Cozma, din volumul de poezii a lui Heteş Paşcu, de către doamna Paşcu Maricica Muţ, precum şi opere lirice ale Mariei Mihaela Dindelegan, de către prof. Doina Iliescu. Vizitatorii au înmânat celor prezenţi felicitări, pliante şi ornamente realizate d elevii participanţi în Tabăra ”Ceata lui Piţigoi”, sub îndrumarea prof. Ecaterina Grecu.
Finalul zilei, dedicate doamnelor din Casa Frenţiu, a fost punctat de melodiile despre mamă interpretate de Ovidiu Lazăr şi Alexandru Cristea, care au reuşit să atingă în cel mai desăvârşit mod sufletele celor prezenţi.
Le mulţumim tuturor celor care au făcut să ne vibreze inimile până la lacrimi de bucurie.

Theodora Albuţiu





Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării