17 octombrie 2012

Biblioteci cu viziune - conferinta bibliotecarilor polonezi


Biblioteca Județeană „Gh. Șincai” Bihor a fost reprezentată, în perioada 11-12 octombrie 2012 la a III-a ediţie a Congresului Anual al Bibliotecilor Publice din Polonia, organizat de către Fundația pentru Dezvoltarea Societății Informaționale, în cadrul Inițiativei Global Libraries.

Timp de 2 zile, cei aproximativ 400 de participanți la Congres au luat parte la ateliere de lucru și au dezbătut pe tema unei “Biblioteci cu viziune”.

În cadrul atelierelor de lucru denumite sugestiv „Inspirations” au fost invitaţi să participe, cu prezentări ale unor proiecte desfăşurate în bibliotecile proprii, bibliotecari din Bulgaria, România şi Ucraina. Cu acest prilej, a fost prezentată experiența Bibliotecii Județene Bihor în cadrul proiectului „DigiTales - Povestiri digitale”, destinat incluziunii digitale a persoanelor de vârsta a III-a și materializat prin organizarea unei sesiuni de formare în acest domeniu în toamna anului 2011.

Scopul invitării bibliotecarilor din străinătate a fost stimularea creativităţii bibliotecarilor polonezi, dar şi a interacţiunii şi schimbului de bune practici la nivel internaţional. Evenimentul a fost un bun prilej şi pentru invitaţi de a schimba idei şi de a se simţi, la rândul lor, inspiraţi de experienţa celor mai activi bibliotecari locali.

La Congres au participat: din partea Bibliotecii Județene Bihor - Paul Zoț, bibliotecar formator, iar din partea Programului „Biblionet”- Paul-Andre Baran, Director Program, și Monica Grecu, specialist PR.

În ultima zi a evenimentului, pentru bibliotecarii invitaţi din străinătate a fost organizată o vizită la Biblioteca Universităţii din Varşovia, un edificiu modern care pune la dispoziţia utilizatorilor servicii la cele mai înalte standarde.



Pagina oficială a Congresului poate fi consultată aici: http://www.biblioteki.org/pl/kongresy

Animalele prietenoase la Filiala Decebal

Joi, 21 martie 2024, am pus în "vitrină" a doua expoziție din acest an, formată din nouă desene realizate de copiii de la Grădiniț...

Wikipedia

Rezultatele căutării