10 octombrie 2012

"România, între scutul american antirachetă şi katiuşa rusească. Timp şi destin", lansare de carte


Universitatea din Oradea, Biblioteca Judeţeană "Gheorghe Şincai" Oradea - Bihor, Parohia Ortodoxă Română Husasău de Criş şi Asociaţia Culturală "România în Lume" au organizat  în data de  9 octombrie, de la ora 13.00,  un eveniment editorial de excepţie: lansarea cărţii "România, între scutul american antirachetă şi katiuşa rusească. Timp şi destin", semnată de gl. bg. (r) Gheorghe Dragomir, apărută la Editura România în Lume, 2012.

 Evenimentul  găzduit de  Biblioteca Judeţeană "Gheorghe Şincai" din Oradea,  a fost onorat de o largă audiență: oficialități (prefectul și viceprimarul orașului), cadre active și în rezervă din armata română și din SRI,  MAI, invitați din țară (Dumbravă Vasile) și din străinătate aflați în trecere (George Roca), profesori universitari, medici, oameni de cultură, elevi și studenți. Au vorbit despre autor și carte  prof. univ. dr. Mihai Drecin, col.(r)   şi prof. Ligia-Antonia Mirişan . Moderator a fost col. r. Demian Dumitru.


Cartea este un adevărat testament de învăţătură, scris din experiența a 25 de ani în serviciile secrete, din care  generațiile tinere pot  să tragă învăţăminte şi să le pună în practică. Îndemnul general este ca 
diplomaţii şi guvernanţii ţării, să ducă o politică înţeleaptă cu marele vecin de la răsărit şi să găsească împreună o cale a înțelepciunii  în relaţiile economice, politice, militare şi culturale.

Lectura se face pe nerăsuflate, conținutul este echilibrat, transmite diplomaților actuali să nu acționeze la primul impuls, pentru că experiența istorică ne cere echilibru și inteligență.




Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării