26 octombrie 2012

Povești de succes



 La Oradea în data de 25 Octombrie 2012,   la Biblioteca Judeţeană Gheorghe Şincai Oradea,
 a avut loc conferința propusă de  asociaţia  NOVUM în cadrul proiectului CENTRUM :„Campanie de promovare a poveştilor de succes ale femeilor în funcţii de conducere”
  

Scopul acestui eveniment este de a oferi participantelor repere esenţiale în ceea ce priveşte reuşita unor femei care prin muncă şi perseverenţă au reuşit să îşi creeze propriile afaceri, devenind un model de urmat.
Astfel, prin această conferinţă ne propunem să împărtăşim din experienţa femeilor aflate în funcţii de conducere, invitate la acest eveniment cu speranţa că acesta va fi un punct de referinţă pentru alte femei.




NOVUM este o asociaţie neguvernamentală din Braşov care activează în direcţia creării de noi oportunităţi pentru femei şi alte grupuri vulnerabile, a facilitării accesului şi menţinerii acestora pe piaţa muncii în scopul asigurării bunăstării lor şi a familiilor lor, printr-un sistem de servicii profesionale complexe, în vederea integrării lor în societate.Pentru îndeplinirea acestui scop a fost creat Centrul de Dezvoltare Personală şi Profesională CENTRUM pentru femei şi alte grupuri vulnerabile, ce sprijină dezvoltarea acestora în plan personal, social, dar şi economic.

 5 povestitoare, 5 povești de succes  spuse de femei remarcabile de vârste diferite.

În imagine Florica Chereches, ne-a asigurat ca ” cine țintește nicăieri, ajunge acolo”

A avut o viață dramatică plină de cotituri și provocări. În ultimii ani, a avut un mandat de viceprimar, este în continuare în CL Oradea și va candida ca deputat.
Ne împărtășește rețeta succesului ei: Credința în Dumnezeul personal; Credința în tine însuți ;Multă multă muncă.

O altă poveste spusă de o mai tânără doamnă Expert resurse umane și manager, descoperă un alt secret :” Ai succes atunci când poți să mergi la culcare gândindu-te că talentele tale au fost folosite pentru alții”

Adina Rada, director de companie hardware și software e adepta principiului: Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume . Lucrează foarte mult pentru dezvoltare personală și simte că a răzbit, femeie, într-o lume a bărbaților.E pozitivă, pune binele în față și urmărește strategia win- win.


E foarte bun câte un eveniment de acest tip să ne amintească cine suntem, să ne amintească că avem resurse și că trebuie să avem curaj și perseverență!




Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării