31 octombrie 2012

BD la biblioteca Salonta



                               
BD, adică benzile desenate au ajuns la Salonta datorită organizării unei expoziții, autorul fiind tânărul artist orădean, Tamba Ciprian Iosif. Vernisajul a avut loc în prezența graficianului la Galeria de artă din Palatul Arany, la 30 octombrie. Biblioteca Municipală „Teodor Neș“ Salonta în colaborare cu Muzeul Memorial Arany JánosSalonta a organizat această expoziție inedită în municipiul nostru. Cu această ocazie au fost expuse și cărțile cu benzi desenate din colecția bibliotecii.
Primii vizitatori ajunși la galerie au avut bucuria de a surprinde defilarea din apropierea clădirii a elefanților de la circ.
În deschiderea vernisajului am prezentat un scurt istoric al BD-ului urmat de prezentarea desenatorului. Dumnealui consideră benzile desenate o artă benefică educației și progresului, o artă care ajută la „… atragerea publicului la citire și astfel generațiile ce vor urma vor avea numai de câștigat dacă acordăm benzilor desenate șansa de afirmare… E momentul ca și la noi benzile desenate să își câștige respectul și atenția bine meritată.
Lucrările expuse se adresează în primul rând tinerilor. Benzile desenate făcute pe computer nu pot să suplinească vechile benzi de pe hârtie.
La eveniment au fost prezenți elevi de la Colegiul Național „Arany János“ – clasa a V-a cu diriginta prof. Filip Cornelia, clasa a VII-a cu prof. Stepan Ioan –clasa a X-a cu profesoara de desen Náday Katalin de la Liceul Teoretic Arany Jánosși domnul Bagosi Imre Tibor, profesor de desen, directorul Clubului Copiilor din Salonta. Ne-a onorat cu prezența și domnul primar Török László.
Cei care nu au reușit să ajungă la vernisaj pot vizita expoziția până în data de 10 noiembrie. 

Album Foto
Colectivul Bibliotecii „Teodor Neș”

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării