26 octombrie 2012

Clubul de lectură în limbi străine- concurs


  

Dacă sunteţi elevi în clasa a IV-a, vă invităm să participaţi la concursul de lectură organizat pe secţiuni, în limbile română, maghiară şi engleză. Pentru limbile germană şi franceză sunt aşteptaţi elevi din clasele III-VI. Limita maximă va fi de 20 de participanţi pentru fiecare dintre secţiunile de concurs. 

Evenimentul va avea loc în ziua de 5 decembrie 2012, între orele 14.00-16.00, la Biblioteca Judeţeană ”Gheorghe Şincai” din Oradea. 

Înscrierile se vor face între 25 octombrie - 20 noiembrie 2012, la Secţia pentru copii şi tineret a Bibliotecii, pe Str. Armatei Române nr. 1/A, iar cei interesaţi vor opta pentru o singură secţiune în vederea participării. 

Concursul va consta în citirea unui text scurt la prima vedere, urmată de întrebări privind înţelegerea textului. Toţi participanţii vor fi recompensaţi, iar câştigătorilor li se va acorda şi un premiu surpriză de către sponsorii noştri. 

Juriul format din reprezentanţi ai Bibliotecii Judeţene Bihor, ai Facultăţii de Litere de la Universitatea din Oradea, ai unor fundaţii şi ai unor licee din oraş, va puncta: 

· corectitudinea şi expresivitatea lecturii, 

· cursivitatea citirii textului, 

· adaptarea la situaţia de comunicare, 

· nivelul de înţelegere a textului citit. 

În vederea pregătirii pentru participarea la competiţie, elevii înscrişi pot consulta cărţi în limbile mai sus menţionate şi pot primi îndrumări la Secţia pentru copii şi tineret a Bibliotecii. 

La evenimentul organizat de Clubul de Lectură şi mediatizat în presa locală, invităm familiile, prietenii şi colegii concurenţilor. 

Clubul de Lectură în limbi străine este o iniţiativă a Facultăţii de Litere din Oradea, în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană Bihor, şi urmăreşte dezvoltarea interesului elevilor pentru lectură, stimularea creativităţii acestora şi formarea deprinderii de a frecventa Biblioteca. 


Vă aşteptăm!

Echipa de proiect.

Animalele prietenoase la Filiala Decebal

Joi, 21 martie 2024, am pus în "vitrină" a doua expoziție din acest an, formată din nouă desene realizate de copiii de la Grădiniț...

Wikipedia

Rezultatele căutării