8 octombrie 2012

Elevii din Mădăras în vizită la Salonta



  
Cu ocazia Zilei Mondiale a Profesorilor (5 octombrie), un grup de elevi de la clasele a II-a și a III-a cu a IV-a simultane de la Școala Generală din Mădăras au venit să viziteze municipiul Salonta.
Primul obiectiv vizitat a fost Turnul Ciunt, care adăpostește obiectele personale ale marelui poet salontan, Arany János. După ce au coborât din turn și au admirat lucrările expuse în Galeria de Artă, au urcat cu nerăbdare treptele bibliotecii. Impresionați de numărul mare al sălilor, de volumul mare de carte și de rafturile înalte, ei au răsfoit cu interes enciclopediile și cărțile expuse din literatura pentru copii. Au răspuns întrebărilor puse de către bibliotecare, și-au manifestat preferințele (povești, desene animate, dansuri populare, pictură), după care au citit un fragment din poezia Cerc familial a poetului mai sus amintit.
Elevii au fost însoțiți de doamnele învățătoare Balaj Nicoleta, Țărău Natalia și de profesoara Istrate Mădălina. Ne-au promis, că vor reveni și vor vizita și casa din Mădăras în care s-a născut patronul spiritual al acestei biblioteci, Teodor Neș.

Bibliotecar Irina Rugină

Șezătoare în martie

  Cu frecvență bilunară continuă și Șezătoarea de la bibliotecă, ultima întâlnire a fost în data de 28.03 de la ora 17. Chiar dacă bibliotec...

Wikipedia

Rezultatele căutării